K-drama nedir? - K-drama önerilerim

by - Ocak 25, 2015



Uzun zamandır bir K-drama yazısı yazmak istiyordum. Bugün hazır blog yazmaya üşenmemişken ve yeni diziye başlamışken yazmaya karar verdim.
Öncelikle K-drama nedir, bunu açıklayayım. K-dramanın açılımı Korean dramadır. Yani kore dizisi diyebilirim. K-dramaların Türk dizilerinden farkı -genellikle- 16 bölümden oluşan, orjinal konuları olan dizilerdir. Ayrıca şu esas kız esas oğlan hikayesinin biz Türklere çok çekici gelmesi sebebi ile Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi var.
K-dramalara Türkçe altyazı ile kolayca ulaşabildiğim ayrıca forumlarını da sık sık takip ettiğim iki site var. Bunlar: http://www.koreanturk.com/ ve http://yeppudaa.com

Şimdi sizlerle en sevdiğim k-drama listesini paylaşmak istiyorum.



Evlenmek için ailesi tarafından baskı gören Gong Ki-Tae (Yeon Woo-Jin), baskıdan kurtulmak için kolejden bir kız arkadaşını ailesine sevgilisi olarak tanıştırır ve olaylar bir biri arkasına gelişmeye başlar. 



Jang Jae Yul, takıntı hastalığından muzdarip gizemli bir yazar ve radyo DJ'yidir.
Ji Hae Soo ise Üniversite hastanesi psikiyatri bölümündeki ilk yılını huzur içinde geçirmektedir.
Ameliyatlarla uğraşmamak için psikiyatri alanını seçmiştir.
Fakat Jang Jae Yul ile tanıştıktan sonra hayatında büyük değişiklikler meydana gelir.



Han Ji-Eun (Song Hye Kyo) hayatını romanlara adamış olan bir roman yazarıdır, babası tarafından inşaa edilmiş ve ona miras bırakılmış Full House olarak adlandırılan evinde yaşamaktadır. Tatilde olduğu sırada maddi konularda sorunları olan iki arkadaşı tarafından kandırılır ve evi satılır. Tatilden döndügünüde kandırılmış olduğunu anlayan Han Ji-Eun, evinin ünlü aktör Lee Young-Jae (Bi – Rain) ye satılmış olduğunu öğrenir.

Babasın yapmış olduğu evi tekrar geri alabilmek için elinde gelenleri yapan Han Ji-Eun, bir dizi olay ve yanlış anlamalar sonucunda Lee Young-Jae ile altı aylığına sözleşmelide olsa evlenmek durumunda kalır. Ancak gerek Lee Young-Jae nin kötü mizaçı gerekse Han Ji-Eun’nun dağınık yaşam tarzı olayları daha eğlenceli kılacaktır.

Zaman ve mekan gözetmeksizin aşkın nereden çıkacağının belli olmadığını gözler önüne seren dizi, aynı zamanda birbiri ile zıt karakterlerinde aşık olabilecegini vurgulamaktadır. Romantik komedi sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir yapım.



Başlarından flört etme, evlenme ve boşanma geçtikten sonra aşkın asıl anlamını anlayan bir çiftin hikayesi. Ölümle yaşam arasındaki savaşın olduğu acil servis yaşantısı üzerine kurulu olan dizi, lider ruhlu iki kişinin karakterlerinin daha safiyane bir şekilde gelişmesine yardımcı olacaktır.

Hikaye, daha önceden parçalanmış olayların hastanede yeniden bir araya gelmesini ve bir kez daha gelişmesini ele almaktadır. Güvenilir ve gerçek bir romantik aşkın tıp dizisi konseptiyle kaynaşmasıyla oluşan bir dizi olmuştur.



Evlenmek için ailesi tarafından baskı gören Gong Ki-Tae (Yeon Woo-Jin), baskıdan kurtulmak için kolejden bir kız arkadaşını ailesine sevgilisi olarak tanıştırır ve olaylar bir biri arkasına gelişmeye başlar.



Bir lise öğrencisini kurtarırken insana dönüşen bir meleği ve lise öğrencilerinin deneyimlediği aşk ve dostluğu konu almaktadır. 




Koyurugi Sota (Matsumoto Jun) okul yıllarından beri Takahashi Saeko(Satomi Ishihara)'ya karşı tek taraflı büyük bir aşk beslemektedir. Hatta sırf o çikolata yemeyi seviyor diye Paris'e gidip iyi çikolata yapmanın püf noktalarını öğrenir. Döndüğünde Saeko'ya dünyanın en iyi çikolatasını yaparak onu kendine aşık etmeyi planlamaktadır. Saeko'nun evlenmiş olduğunu saymazsak bu planı gerçekleştirmesi için önünde hiçbir engeli yoktur. 


Ae Ra (Lee Min Jung) daha iyi bir yaşam için görünüşüne odaklanmıştır. Daha sonra mühendislik okumuş olan Jung Woo (Joo Sang Wook) ile tanışır ve ardından evlenirler ancak daha sonra boşanırlar. Boşandıktan sonra, Ae Ra zor zamanlar geçirir. Ae Ra'nın aksine Jung Woo başarılı ve zengin bir BT geliştiricisi olur.Bunun üzerine Ae Ra onunla tekrar evlenmek için Jung Woo'yu baştan çıkarmaya çalışır.



Dizi, 1911’deki Japon işgaline kadar Kore’yi yöneten ve bu kuşatmadan sonra bir daha kendini toparlayamayan Kore’nin son kraliyet ailesi model alınarak hazırlanmıştır.

Dizi Kral'ın hastalandığı haberiyle başlar. Kral'ın her an ölebileceği düşüncesiyle veliaht prens Shin'e bir eş bulmak gereklidir. Shin, balerinlikle uğraşan Hyorin'e evlenme teklif eder ama Hyorin balerin olmayı daha çok istediğini söyleyerek onu reddeder. Bunun üzerine Shin, daha önce verilmiş bir sözün üzerine Chae-kyong adında bir kızla evlenmek zorunda kalır... Chae-kyong'un saray yaşamına alışma süreci, diğer kral adayı Yul'un da İngiltere'den gelmesiyle olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...



Oh Ha Ni, mükemmelliyetçi Baek Seung Jo'ya aşık olan beceriksiz bir öğrencidir. 

Bununla birlikte, Seung Jo ona karşı kayıtsızdır ve aşkını ret eder. 

Ha Ni'nin evi çökünce, o ve babası, eski bir arkadaşının evine taşınır. 
Babasının arkadaşının oğlu Seung Jo'dan başkası değildir ve 
Ha Ni sevdiği erkeğin yanında olma fırsatını elde etmiştir. 
Acaba Ha Ni, Seung Jo'nun kalbini çalabilecek mi?




Han Tae-Hee(Joo Sang Wook) büyük bir şirketin mirascısıdır.Yaşadığı psikolojik şoklardan dolayı kırık kalp sendromu(buna ne derseniz artık )yaşamaktadır.Sevdiği kadını geri almak için çekici olmayan ve kilolu olan bir bayanı ,Sa Geum Ran(Han Ye-sul)'ın Ha Tae Hee tarafından güzel Sara'ya dönüştürmesini ,dönüşüm sürecinde Ha Tae-Hee'nin Sara'ya aşık olmasını anlatacak.



Yerel bir gazetede muhabirlik yapmaya başlayan, gerçeğin peşinden koşan 20'li yaşlardaki bir grup gencin aşklarını, başarısızlıklarının yanı sıra gelişmelerini anlatmaktadır

Henüz k-drama izlememiş biriyseniz ve izlemeyi düşünüyorsanız başlangıç olarak Marriage Not Dating ya da Playfull kiss'i öneririm. Bu iki diziyi soluksuz hiç ara vermeden izledim.
Özellikle Playfull Kiss'in Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi var.
Sizin izlediğiniz ve beğendiğiniz k-dramalar var mı? 
Ayrıca k-drama ile ilgili sorularınızı yorum olarak yazabilirsiniz. 
İyi seyirler!

Beğenebileceğiniz diğer yazılar

0 yorum

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!